Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-25 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/the-crown-avslojar-premiar-for-nasta-sasong/

KULTUR

”The crown” avslöjar premiär för nästa säsong

Imelda Staunton.
Imelda Staunton. Foto: Domenico Stinellis/AP

Imelda Staunton blir nästa skådespelare i tronföljden att ta sig an rollen som drottning Elizabeth II i ”The crown”. På lördagskvällen avslöjade hon när den populära seriens femte säsong får premiär.

TT Text

– Vi ser fram emot att ge er nästa säsong av ”The crown” i november 2022, säger hon i ett videoklipp från inspelningsplatsen.

Videoklippet lades ut på Netflix officiella Twitterkonto, där hon också avslöjar att de just påbörjat inspelningarna av den kommande säsongen.

Uttalandet kommer i samband med strömningsjättens evenemang Tudum, som äger rum på lördagen.

”The crown” var först tänkt att rundas av efter säsong fem, men enligt seriens skapare Peter Morgan blir det även en sjätte säsong.

Nyligen kröntes ”The crown” med sju priser vid årets Emmygala, däribland fyra skådespelarpriser samt statyetter för manus, regi och bästa dramaserie. Serien fick dessutom ta emot en hel del priser vid evenemangets förgalor.

Ämnen i artikeln

Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt