Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 04:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/the-mandalorian-vann-flera-emmys/

Kultur

”The Mandalorian” vann flera Emmys

”The Mandalorian”.
”The Mandalorian”. Foto: Alamy

Disneys Star wars-serie ”The Mandalorian” har knipit sina första Emmy-statyetter. Några personer bakom Baby Yoda och hans kompanjoner prisades bland annat för specialeffekter och ljud under den tredje av fem Emmysändningar under veckan.

TT Text

De svenskar som nominerats – Bobo Skipper från Important Looking Pirates för visuella effekter och Martin Ahlgren för bästa foto för ”The plot against America” – blev däremot utan priser.

Effektpriset kneps av nämnda ”The Mandalorian” medan ”Watchmen” tog hem bästa foto för en miniserie eller film.

Läs mer:

Recension: ”The Mandalorian” är en gosig rymdvästern i Star wars universum

Disney+ ger sig in i det svenska strömningskriget

Ämnen i artikeln

Disney+
Star wars
Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt