Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 05:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/tidigare-medarbetare-papekade-fel-hos-radio-sweden-de-erkande-inte-och-rattade-inte/

KULTUR

Tidigare medarbetare påpekade fel hos Radio Sweden – ”De erkände inte och rättade inte”

Bild 1 av 2 ”Nu när ni har påpekat dessa grammatiska fel så har vi gått in och börjat rätta dem. Vi vill inte ha det så på vår sajt, det är oacceptabelt”, säger Gaby Katz, redaktionschef på Radio Sweden, till DN.
Foto: Patrik C Österberg/TT, Ronald Eichinger
Bild 2 av 2
Foto: Patrik C Österberg/TT

Efter avslöjandet om Sveriges Radios felöversättningar ska SR stärka arbetsledningen på Radio Sweden. Men tidigare medarbetare hävdar att problemen funnits under en längre tid.

– Många gånger uppmärksammade jag dem på språkliga och redaktionella fel. De erkände inte felen och rättade inte, säger en av dem.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.