Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/tordyveln-flyger-i-skymningen-blir-tv-serie/

KULTUR

"Tordyveln flyger i skymningen" blir tv-serie

Maria Gripe år 1988.
Maria Gripe år 1988. Foto: Sam Stadener

SVT gör tv-serie av Maria Gripes klassiker ”Tordyveln flyger i skymningen”.

TT Text

– Det här är ju en klassiker som faktiskt aldrig har filmatiserats, så jag är så himla glad att vi ska göra det här, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT.

”Tordyveln flyger i skymningen” skrevs 1978 först som en radioteater av Maria Gripe och Kay Pollack och gavs ut i bokform 1980. Tv-serien görs med förhoppningen att introducera Gripes verk för en ny generation.

Inspelningarna startar nästa sommar och planerad premiär i SVT är 2024. För regi står norrmannen Atle Knudsen, som bland annat prisats för tv-serien ”Vaffelhjerte”. Vilka som spelar huvudrollerna är ännu inte klart.

Maria Gripe gick bort 2007.

Ämnen i artikeln

SVT

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt