Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 10:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/tv-sand-hyllning-efter-bidens-installation/

Kultur

Tom Hanks leder tv-sänd hyllning efter Bidens installation

Tom Hanks blir programledare för ett särskilt hyllningsprogram.
Tom Hanks blir programledare för ett särskilt hyllningsprogram. Foto: Evan Agostini

Skådespelaren Tom Hanks blir programledare för ett särskilt hyllningsprogram, ”Celebrating America”, i samband med Joe Bidens installation som president den 20 januari. Där medverkar även artister som Jon Bon Jovi, Demi Lovato Justin Timberlake och Ant Clemons.

TT Text

Programmet sänds i flera olika tv-kanaler och strömmas samtidigt i sociala medier. Även den nytillträdde presidenten och vice-presidenten Kamala Harris medverkar med kommentarer, enligt installationskommittén.

Presidentens installation brukar spegla USA:s kulturliv, framhåller New York Times. John F. Kennedy engagerade Frank Sinatra som underhållare och Barack Obama dansade till Beyoncé. Men då skedde det live. Den här gången har dock den traditionella paraden och invigningsfesterna ställts in på grund av pandemin och smittorisken.

Ämnen i artikeln

Joe Biden

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt