Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-22 04:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/twin-peaks-skadespelaren-walter-olkewicz-ar-dod/

Film

”Twin peaks”-skådespelaren Walter Olkewicz är död

Walter Olkewicz i filmen ”Klienten”.
Walter Olkewicz i filmen ”Klienten”. Foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Skådespelaren Walter Olkewicz är död. Han blev 72 år gammal.

TT Text

Olkewicz medverkade i ett brett spann av filmer och tv-serier, bland annat ”Twin Peaks” och ”Seinfeld”. Han inledde sin karriär under 70-talet och arbetade fram till 2017, då komplikationerna från en knäoperation hindrade honom från att skådespela.

Han dog efter en lång kamp mot infektioner, rapporterar Deadline.

”Han var en bra man som tog med sig kärleken för kreativitet och konst i allt han gjorde”, säger familjen i ett uttalande.

Walter Olkewicz spelade bland annat bartendern Jacques Renault i ”Twin Peaks” och återkom i samma roll även i reboot-versionen av serien från 2017.

Ämnen i artikeln

Film
Twin Peaks

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt