Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om årets Emmy-favoriter?

Cate Blanchett eller Olivia Colman? Brian Cox eller Steve Carell? Den 21 september delas Emmy-statyetterna ut för 72:a året. Testa dig om vad kan om årets favoriter inför tv-världens mest prestigefyllda prisgala. Årets Emmygala leds av Jimmie Kimmel och kan strömmas på TV4 play natten mot måndag 21 sept från 01.30

1 av 16

Med sina totalt 26 nomineringar har HBO-serien ”Watchmen” tagit täten inför årets Emmygala. Bland annat är huvudrollsinnehavaren nominerad i den kvinnliga skådespelarklassen. Vad heter hon?

Nästa fråga

2 av 16

Vad heter den Star wars-relaterade serien som samlat på sig 15 nomineringar och är ett av flaggskeppen på strömningssajten Disney+ som nyligen lanserades i Sverige?

Nästa fråga

3 av 16

Succéserien ”Succession” har samlat på sig hela 18 Emmy-nomineringar. Brian Cox spelar en barsk skotskättad mediemogul som har många uppenbara likheter med en verklig förlaga. Vem?

Nästa fråga

4 av 16

Vad heter denna HBO-serie med bland andra Issa Rae och Yvonne Orji som är nominerad för bästa komedi?

Nästa fråga

5 av 16

Den tredje säsongen av Netflix-serien ”Ozark” med bland andra Jason Bateman och Laura Linney har 15 nomineringar. Av titeln kan man ana vilken amerikansk delstat serien utspelar sig, nämligen...?

Nästa fråga

6 av 16

Brittiska Jodie Comer är Emmy-nominerad för sin roll som en psykopatisk rysk lönnmördare i dramakomedin ”Killing Eve 3”. Vad heter hennes rollfigur?

Nästa fråga

7 av 16

Olivia Coleman är nominerad för sitt porträtt av Drottning Elizabeth II i ”The Crown”. Så är även seriens skapare, som tidigare har Oscarsnominerades för manusen till spelfilmerna ”The Queen” och ”Frost/Nixon”. Vad heter han?

Nästa fråga

8 av 16

Vad heter miniserien som gett Cate Blanchett en Emmy-nominerad för huvudrollen i som den konservativa hemmafrun Phyllis Schlafly som kämpade emot den feministiska rörelsen som bland annat leddes av Gloria Steinem (spelad av Rose Byrne)?

Nästa fråga

9 av 16

Senaste säsongen av Larry Davids ”Curb your enthusiasm” är nominerad för bästa komediserie. Hur många säsonger har visats hittills?

Nästa fråga

10 av 16

Vad heter den Emmynominerade Netflix-serien som bygger på en bok av Deborah Feldmans delvis självbiografiska roman?

Nästa fråga

11 av 16

”The marvelous Mrs. Maisel 3” leder i komediklassen med sina 20 Emmy-nomineringar. Vem spelar titelrollen?

Nästa fråga

12 av 16

Under vilket decennium utspelar sig ”Stranger things” som nominerats till 8 Emmy-statyetter.

Nästa fråga

13 av 16

Michael Douglas har fått utlopp för sin komiska ådra som skådespelarcoach med galopperande ålderskris. Vad heter serien som bland annat nominerats för bästa komedi?

Nästa fråga

14 av 16

Från vilken dramaserie med de Emmy-nominerade skådespelarna Steve Carell och Jennifer Aniston är denna bild hämtad?

Nästa fråga

15 av 16

”Better call Saul” är Emmy-nominerad för bästa dramaserie för femte gången i rad. Serien är en spin-off på ”Breaking bad” och kretsar kring en slirig brännvinsadvokat. Vem spelar honom?

Nästa fråga

16 av 16

Tredje säsongen av dystopin ”The handmaid's tale” är bland nominerat för bästa dramaserie. Vad heter den totalitär stat, det tidigare USA, som numera styrs av en religiös teokratisk regering?

Du har svarat på 0 av 16 frågor