Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om maestro Ennio Morricone?

Kompositören Ennio Morricone är död, men hans filmmusik kommer att leva för alltid. Vad kan du om den italienska legendarens verk?

1 av 10

Sjätte gången gillt. För vilken film vann Ennio Morricone äntligen sin Oscar 2016 efter att ha varit nominerad fem gånger?

Nästa fråga

2 av 10

Morricone fick sitt stora genombrott genom att göra musiken till Sergio Leones klassiska spaghettiwestern-filmer. Inte minst den tredje filmen i ”Dollartrilogin” vars musikaliska tema utgjordes av flöjttrudelutt som kom från ett djurläte. Vilken film?

Nästa fråga

3 av 10

Från vilken film kommer Morricones ”Love theme”?

Nästa fråga

4 av 10

Vilket heavy metal-band har använt ”The Ecstasy of Gold” (”L'estasi dell'oro”) från ”Den onde, den gode, den fule” som intromusik till sina konserter sedan 1984?

Nästa fråga

5 av 10

Från vilken film med bland andra ”Deborahs theme” är denna bild hämtad?

Nästa fråga

6 av 10

2010 tilldelades Ennio Morricone Polarpriset. Vem var den andra pristagaren samma år?

Nästa fråga

7 av 10

Morricone fick sin första Oscarsnominering 1979 för musiken till ”Himmelska dagar” (”Days of Heaven”) med Richard Gere och Brooke Adams. Vem regisserade filmen?

Nästa fråga

8 av 10

Tillsammans med vilken brittiskt popakt komponerade Morricone soundtracket ”It couldn't happen here” i slutet av 1980-talet?

Nästa fråga

9 av 10

1988 Oscarsnominerades Morricone för musiken till ”De omutbara”. Vem regisserade filmen?

Nästa fråga

10 av 10

Ennio Morricone växte upp tillsammans med regissören Sergio Leone i Rom. Vad heter den berömda filmstudion som ligger cirka en mil sydväst om den italienska huvudstaden?

Du har svarat på 0 av 10 frågor