Hoppa till innehållet

Vad vet du om tv-serier om unga vuxna?

Ett gäng vilsna polare på 20-någonting som ligger runt, jobbar på och försöker hitta sig själva under tiden. Låter det bekant? Testa dina kunskaper om våra mest älskade unga vuxna-serier från då och nu i DN:s quiz.
DN Text

1 av 10

Vad hette den spinoff-serie som producerades efter att Vänner slutade sändas och gick på NBC mellan 2004 och 2006?

Nästa fråga

2 av 10

”How I met your mother” - Huvudkaraktären Teds oförarglige bästis Marshall kämpar i början av serien för att bli advokat, därför att han är engagerad i…

Nästa fråga

3 av 10

”Undeclared” – Judd Apatows högstadiedrama ”Freaks and geeks” lades ner efter bara en säsong men har därefter blivit kultförklarad. Efter ”Freaks and geeks” producerade Apatow ”Undeclared” som utspelade sig i collegemiljö, och också den blev nedlagd efter endast 16 avsnitt. Vad hette serien på svenska?

Nästa fråga

4 av 10

”Gossip girl” – Vilken medlem ur ett alternativt noise rock-band gör en kort entré i tredje säsongen av ”Gossip girl” för viga Rufus och Lily?

Nästa fråga

5 av 10

”Girls” – Ett av de mest uppmärksammade avsnitten från Girls sista säsong är döpt efter den alternativa titeln på en roman som i svensk översättning heter ”Hon ville så väl”. Vem har skrivit boken?

Nästa fråga

6 av 10

Fleabag – Fleabags första säsong kretsar till stor del kring ett stulet föremål. Vilket?

Nästa fråga

7 av 10

”Ung och lovande” – Den första säsongens fjärde avsnitt har ett upplägg som är något av en trop inom dramedy-genren. Vad händer?

Nästa fråga

8 av 10

”I may destroy you” – En av de kändaste bilderna från HBO-serien föreställer Arabella och bästisen T utklädda till…

Nästa fråga

9 av 10

”Insecure” – Insecure är delvis baserad på en youtubeserie upphovspersonen Issa Ray producerade under flera år. Vad hette den?

Nästa fråga

10 av 10

”Master of none” – Seriens andra säsong utspelar sig delvis i Italien, och soundtracket består främst av en typ av italiensk dansmusik populär under 80-talet. Vad heter genren?

Du har svarat på 0 av 10 frågor