Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 02:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/variety-ber-carey-mulligan-om-ursakt/

Kultur

Variety ber Carey Mulligan om ursäkt

Carey Mulligan i ”Promising young woman”.
Carey Mulligan i ”Promising young woman”. Foto: Alamy

I en recension av filmen ”Promising young woman” anser kritikern att Carey Mulligan inte är tillräckligt av en femme fatale för rollen. Nu ber tidningen Mulligan om ursäkt.

TT Text

Filmrecensionen av den svarta komedin ”Promising young woman”, som har varit publicerad sedan januari 2020 i Variety, har numera en vidhängande ursäkt från tidningen. Detta sedan huvudrollsinnehavaren Carey Mulligan i en intervju beklagat att recensenten Dennis Harvey framhållit hennes brist på femme fatale-utstrålning och föreslagit att filmens exekutiva producent, Margot Robbie, hade passat bättre i rollen.

Filmen, som fått en försenad release på grund av pandemin, handlar om en kvinna som låtsas vara redlös på barer och sedan hämnas på de män som utnyttjar läget. I en intervju med The New York Times i december sade Mulligan att recensionen fick henne att känna sig ”inte tillräckligt het för att klara ett sådant knep”.

Variety har nu, i ett ovanligt drag, bett Carey Mulligan om ursäkt och ovanför den överlag positiva recensionen finns numera ett tillägg där de beklagar det ”okänsliga språket som förminskar hennes modiga prestation”.

DN tipsar: Här är vecka 4:s bästa strömningstips

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt