Hur ser tiden ut? Varje vecka väljer DN:s bildredaktör Pi Frisk ut fem fotografier som speglar Sverige och världen just nu. Här är bilder från vecka 1, 2021.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 17:38
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/vecka-1-i-bilder-se-varlden-genom-dn-fotografernas-ogon/
Vecka 1 i bilder – se världen genom DN-fotografernas ögon

Washington DC. Vardagen har återvänt till Washington DC efter stormningen av USA:s kongress. Många av demonstranterna är på väg hem från huvudstaden.
Trumpanhängaren Brad Nolden hade kört 17 timmar från Minnesota för att delta i demonstrationerna.
– Korruptionen i Amerika är hemsk och vi patrioter är trötta på det här skitsnacket. Det handlar om frihet. Vi kom hit för att stödja vår president, säger han.
Se reportaget: ”Vi kom hit för att kämpa för vårt land”

Stockholm. SVT-serien ”Tunna blå linjen” följer några fiktiva Malmöpoliser men liknar mer ett autentiskt vardagsdrama än en klassisk kriminalthriller. Manusförfattaren Cilla Jackert är bland annat inspirerad av Södermalmspolisens Twitterkonto.
– Jag har dragit den linjen länge, att berätta om människors liv. Det är inte de stora skeenden som jag går igång på utan de små detaljerna som gör en människa. Jag kan tycka att vardagen är mer spännande, säger hon.
Se reportaget: Manusförfattaren Cilla Jackert: ”Det är de små detaljerna som gör en människa”

Kläppen. I ett plasthopp i Kläppen, med landning i en gigantisk airbag, kastar sig världseliten i snowboard och freeskiing ut i hisnande trick. De gör det säkert, utan skaderisk – och klimatsmart, utan resor till smältande glaciärer.
Arkitekten bakom arenan som ska ge svenska OS-guld är en förbundskapten, Jocke Hammar. Initiativtagaren en av världens bästa snowboardåkare, Sven Thorgren.
Se reportaget: 48 meter lång airbag ska ge svenska OS-guld

Berga örlogsbas. Ewa Skoog Haslum är Sveriges nya marinchef sedan ett år, den första kvinnan någonsin. Som chef för en av Sveriges tre försvarsgrenar, de andra är armén och flygvapnet, har hon 3.000 personer under sig.
– Många säger att man ska lära sig att säga nej. Men jag tycker man ska säga ja, annars missar man så mycket.
Se reportaget: Hon är en av få chefer med rätt att döda

Åre. Liftköerna är långa, räta och smala. Det tar i dag längre tid att ta sig upp på berget – men främst eftersom man inte fyller sittliftarna, inte för att man utökat avstånden för att minska smittorisken i köerna.
I Åre går den anrika byn med rykte om att vara festprissarnas vinterparadis en svår balansgång. Antalet gäster har minskat med en tredjedel, men under högsäsongsveckorna handlar det trots det om nästan 20.000 inresta turister.