Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 01:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/vecka-42-i-bilder-se-varlden-genom-dn-fotografernas-ogon/

Foto: Lars Lindqvist
KULTUR

Vecka 42 i bilder – se världen genom DN-fotografernas ögon

Hur ser tiden ut? Varje vecka väljer DN:s bildredaktör Pi Frisk ut fem fotografier som speglar Sverige just nu. Här är bilder från vecka 42, 2021.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 5 Den gamla bruksorten Bjuv öster om Helsingborg är uppbyggd kring gruvan. Florian Mailat och Buu Lang på avdelningen där man fortfarande bearbetar stenen för hand.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 5 ”Jag får ofta höra att jag är så stark. Det vill jag inte förta, jag är stark och grundad i mig själv. Men jag är också bräcklig och sårbar som person, det har jag även varit i politiken”, säger Birgitta Ohlsson.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 5 Sportklättrarna har hittat till den lilla grekiska staden Leonídio. Nya klippor utrustas löpande, men redan nu finns tusentals vertikala klätterleder i området.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 5 Ebo Krdum soundcheckar inför kvällens releasespelning på jazzklubben Fasching i Stockholm. Hans album ”Diversity” släpptes i slutet av september.
Foto: Paul Hansen
Bild 5 av 5 Gokarten Milla Sjöstrand kör är en större modell, den går i 120 kilometer i timmen. Under hösten tog hon även formelbilslicens, så möjligheten att köra bil i framtiden finns.
Foto: Lars Lindqvist