Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 08:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/vecka-48-i-bilder-se-varlden-genom-dn-fotografernas-ogon/

Kultur

Vecka 48 i bilder – se världen genom DN-fotografernas ögon

Hur ser tiden ut? Varje vecka väljer DN:s bildredaktör Pi Frisk ut fem fotografier som speglar Sverige och världen just nu. Här är bilder från vecka 48, 2020.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 5 Håkan Jonsson är känd i trakten för att leverera ”Fläsk från Håkans glada utegrisar”, bland annat till raggmunken på Astrid Lindgrens Värld.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 5 Austin är en av USA:s rikaste städer, huvudstad i Texas och med nästan en miljon invånare. Ändå finns här cirka 50.000 som lever under fattigdomsstrecket – en siffra som har ökat kraftigt under pandemin.
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 5 Valerie Bruchfield arbetar på vapenaffären i Calhoun där Marjorie Taylor Greene brukar komma förbi. Här har ammunitionen sålt slut i samband med valet, då människor blivit oroliga för att strängare lagar ska införas.
Foto: Daniel Costantini
Bild 4 av 5 ”Jag har inte upplevt vikten av litteraturen i någon annan bok på det sättet sedan jag fick mina första stora läsupplevelser när jag var femton, sexton, år. Det var samma upplevelse som att höra Sex Pistols första gången”, säger Andres Lokko om P O Enquists självbiografiska ”Ett annat liv”.
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 5 På iva-avdelningen på Skaraborgs sjukhus har sjuksköterskorna just vänt en svårt sjuk och nedsövd covidpatient från bukläge till att ligga på rygg. Vändningen kräver stor försiktighet samt styrka för att det ska bli rätt.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen