Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/vecka-9-i-bilder-se-varlden-genom-dn-fotografernas-ogon/

KULTUR

Vecka 9 i bilder – se världen genom DN-fotografernas ögon

Hur ser tiden ut? Varje vecka väljer DN:s bildredaktör Pi Frisk ut fem fotografier som speglar Sverige och världen just nu. Här är bilder från vecka 9, 2021.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 5 Den 6 februari satte Sarah Sjöström världsårsbästa på 50 meter frisim. Några timmar senare satt hon på S:t Görans sjukhus efter att ha halkat på en isfläck. Röntgen visade att Sjöström hade fått en fraktur i höger armbåge. Två dagar senare opererades hon.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 5 Bakgrunden till de massiva vaccinationskampanjerna är djupt allvarlig. USA är ett av de länder i världen som har drabbats hårdast av pandemin. Över en halv miljon människor har avlidit med covid-19 sedan mars förra året. Och minoriteterna har drabbats mycket hårt.
Foto: Pontus Höök
Bild 3 av 5 ”Jag tror mycket på att inte vara för smart när man gör musik. Jag vill i stället följa min känsla för att det ska kännas på riktigt. Hade den här tv-serien spelats in i Stockholm så hade den nog lätt blivit lite för kreddig och smart”, säger Irya Gmeyner.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 5 Vetlandabon Göran Rosander tänder en ljuslykta på platsen utanför blomsterbutiken där ett av knivdåden ägde rum. ”Det känns helt overkligt”, säger han.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Bild 5 av 5 Bengt Larsson, 72, Göran Svensson, 71, Elsemarie Bjellqvist, 77, Curre Hansson, 72, Stina Andersson, 70, Björn Sund, 69 och Cajsa Davidsson, 68, från PRO samlades för att visa sitt missnöje med hur Region Stockholm sköter vaccinationen mot covid-19.
Foto: Anette Nantell