Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 11:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/vesna-prekopic-det-ar-inte-alls-sa-dumt-i-medelklassen-men-mellanforskapet-lamnar-jag-garna/

KULTUR

Vesna Prekopic: Det är inte alls så dumt i medelklassen, men mellanförskapet lämnar jag gärna

Skolan, sa min mamma, var nyckeln till min frihet, till min framtid. Jag såg det aldrig som ett alternativ att inte göra som hon sa, skriver Vesna Prekopic.
Skolan, sa min mamma, var nyckeln till min frihet, till min framtid. Jag såg det aldrig som ett alternativ att inte göra som hon sa, skriver Vesna Prekopic. Foto: Jessica Gow/TT

Min mamma önskade mig en klassresa, jag gjorde en och fick ett liv utan förslitningsskador, med ekonomisk trygghet och kulturellt kapital. På ytan är klassresenären lyckad, men inombords finns ett tomrum vi inte vet hur vi ska fylla, skriver Vesna Prekopic.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.