Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 17:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/widell-och-schulman-stams-pa-miljoner/

Kultur

Widell och Schulman stäms på miljoner

Hanna Widell och Amanda Schulman.
Hanna Widell och Amanda Schulman. Foto: Anette Lindfors Persson/TT

Podcastprofilerna Hannah Widell och Amanda Schulman stäms på miljonbelopp, skriver sajten Breakit.

TT Text

Stämningen kommer efter att duons satsning på mode och en kedja med skönhetssalonger förra året begärdes i konkurs.

Konkursförvaltaren Gustav Kling kräver nu att 5 miljoner kronor betalas tillbaka till konkursboet.

– Vi har inte kommit överens i den här frågan och därför har jag lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten. Nu avgörs saken där, säger han till Breakit.

Orsaken till konflikten är att duon ska ha köpt loss klädverksamheten från det konkursade bolaget ASHW concept store fashion AB – innan det formella konkursbeslutet togs.

De ska då ha kvittat större delen av köpeskillingen mot en skuld till ett annat bolag i sin koncern, och kan då ha trängt sig före andra fordringsägare.

Widell och Schulman har inte kommenterat saken.

Ämnen i artikeln

Mode

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt