Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 17:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur/woody-allen-om-hbo-serien-ett-illvilligt-angrepp/

Kultur

Woody Allen om HBO-serien: Ett illvilligt angrepp

Från ”Allen vs Farrow” på HBO.
Från ”Allen vs Farrow” på HBO. Foto: HBO

Woody Allen och hans fru Soon-Yi Previn kritiserar dokumentärserien ”Allen vs Farrow” skarpt. Samtidigt stöttar Farrow-brodern Ronan sin syster.

TT Text

På söndagen hade den nya dokumentärserien ”Allen vs Farrow” premiär på HBO. Programmet utgår från en vårdnadstvist 1992 mellan Woody Allen och Mia Farrow om barnen Ronan, Dylan och Moses Farrow. Serien skildrar bland annat dottern Dylan Farrows övergreppsanklagelser mot den kände regissören.

Fallet ledde till stor skandal, men provades aldrig som brottmål och Woody Allen har konsekvent nekat till anklagelserna.

Förutom en djupintervju med Dylan Farrow kommer även Mia Farrow till tals i dokumentärserien, tillsammans med personer som säger sig ha bevittnat regissörens beteende.

Nu anklagar Woody Allen och hans fru Soon-Yi Previn filmskaparna Kirby Dick och Amy Ziering för att ”inte vara intresserade av sanningen”, enligt Variety. Paret kallar dokumentären för ”ett illvilligt angrepp, fullt av lögner”, enligt ett uttalande.

Medan Allens och Previns talesperson menar att paret bara fick dagar på sig att svara på anklagelserna, säger producenten Amy Herdy att hon försökt kontakta dem under flera års tid.

Samtidigt som serien sågas av Allen och Previn, hyllar Ronan Farrow sin syster. Strax efter premiären av HBO-serien lade den 33-årige journalisten upp en bild på Instagram med texten ”Stolt över min syster”.

Läs mer: Nya HBO-dokumentären ”Allen v. Farrow” är ett dråpslag mot Woody Allen

Ämnen i artikeln

Tv-serier
HBO
Woody Allen

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt