Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 10:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/andreas-johansson-heino-partierna-satter-ner-foten-om-assimilation-men-forstar-inte-vad-det-ar/

LEDARE

Andreas Johansson Heinö: Partierna sätter ner foten om assimilation – men förstår inte vad det är

Foto: Adam Ihse/TT

Samma parti som säger att invandrare ”från avlägsna kulturer” inte är kapabla att anpassa sig till det svenska samhället förespråkar assimilation – som bygger på att människor kan förändras. Och de är inte ensamma i sin förvirring.

KOLUMNEN. Andreas Johansson Heinö är doktor i statsvetenskap, förläggare vid Timbro förlag och fristående kolumnist i Dagens Nyheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.