Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 21:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/andreas-johansson-heino-ta-det-lugnt-med-verklighetspopulismen-och-ge-plats-ocksa-at-ideer-och/

LEDARE

Andreas Johansson Heinö: Ta det lugnt med verklighetspopulismen och ge plats också åt idéer och värderingar

Som ny partiledare talade Ulf Kristersson ofta om liberal­konservatismens innebörd och möjligheter.
Foto: Thomas Karlsson

SOMMARLÄSNING. Partierna borde ge ideologin större utrymme. I synnerhet om de planerar att göra upp med sina ideologiska motståndare.

Andreas Johansson Heinö är doktor i statsvetenskap, förläggare vid Timbro förlag och fristående kolumnist i Dagens Nyheter.

Det här är den nionde och avslutande artikeln i ledarsidans sommarserie om böcker som hjälper oss att förstå vår samtid. Längst ner hittar du länkar till övriga artiklar i serien.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.