Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 08:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/huvudledare/opinionsmarknaden/

LEDARE

Ledare: Opinionsmarknaden

Det har blåst snålt kring Moderaterna på sistone. Enligt DN/Ipsos väljar­barometer som presenterades i helgen har partiet tappat 4 procentenheter sedan förra mätningen i januari. Nu ska man inte lägga alltför stor vikt vid ett enskilt mättillfälle, tappet ligger också strax innanför den statistiska felmarginalen. Men trendbrottet är tydligt och bekräftas av Ekots/Novus sammanställning av de fyra stora opinionsinstituten. Moderaterna noterar sitt lägsta stöd på tre år och skillnaden mellan blocken har fördubblats den senaste månaden när mätningarna slås ihop.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.