Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 00:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/huvudledare/vi-ar-inte-framme-an/

LEDARE

Ledare: Vi är inte framme än

I ett inslag i radions Morgoneko inspekterade Ulf Karlsson, som jobbade som banarbetare till för tre år sedan, skicket på järnvägsspåren i Karlberg strax norr om Stockholms centralstation. Tillsammans med SR:s reporter fann han att provisoriska lösningar som gjordes för flera år sedan ännu håller de slitna rälsarna på plats. Inte utan viss förskräckelse, tycktes det, upptäckte man också ruttna sliprar som hade märkts som uttjänta men inte bytts ut. Skruvar och fästen satt löst, och när tåg passerade gungade det på ett illavarslande vis i banan.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.