Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 19:42 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/inlagg/intedinhora-vi-kraver-starkt-lagstiftning-mot-sexkop/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ledare

#intedinhora: "Vi kräver stärkt lagstiftning mot sexköp"

INLÄGG

 

Lisa Magnusson hävdar (DN 1/12) att #intedinhora, uppropet för kvinnor och transpersoner i prostitution, har attackerats av radikalfeminister. Tvärtom är det en av de grupper som backat oss mest. 

Lisa Magnusson hänvisar till en utredning där medlemmar i en organisation som vill avskaffa sexköpslagen och kopplerilagen, menar att de inte är utsatta för något annat än omyndigförklarande av de som inte respekterar deras “val” att prostituera sig.

I samma rapport berättar Prostituerades Revansch i Samhället, PRIS, att “kriminaliseringen av köparnas gärningar har givit dem styrka. De har kunnat sluta att skuldbelägga sig själva och i stället kunnat känna att det är köparna som gör fel”.

#intedinhora kräver en stärkt lagstiftning mot sexköp. Varför kommer bli tydligt i vårt upprop. Vi längtar efter att bli lyssnade på.

Gabriella och Amanda

Initiativtagare till #intedinhora

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.