Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/lars-calmfors-ett-och-ett-halvt-ar-med-pandemin-och-en-vecka-med-amina-manzoors-bok/

LEDARE

Lars Calmfors: Ett och ett halvt år med pandemin och en vecka med Amina Manzoors bok

Den svenska coronastrategins ansikten: Lena Hallengren och Anders Tegnell.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

SOMMARLÄSNING. Polariseringen i synen på den svenska coronastrategin var olycklig men har sina förklaringar. Ett problem var att även experterna saknade expertis och gjorde svåra felbedömningar.

Lars Calmfors är professor emeritus i internationell ekonomi och forskare vid IFN, samt fristående kolumnist i Dagens Nyheter.

Det här är den fjärde artikeln i ledarsidans sommarserie om böcker som hjälper oss att förstå vår samtid. Längst ner hittar du länkar till övriga artiklar i serien.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.