Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 17:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/lisa-magnusson-effektivisera-mera-men-pa-ratt-satt/

Ledare

Lisa Magnusson: Effektivisera mera, men på rätt sätt

Foto: Tom Wall

I vården tvingas fel personer ständigt vara på fel plats och göra fel saker. Men det behöver inte vara så.

Lisa Magnusson
Rätta artikel

Det är poppis att effektivisera i vården, åtminstone sett till vad ordet brukar vara en omskrivning för: att skära ned. Ända sedan 1990-talet har välfärden bantats och slimmats och trimmats.

Med effektivisering på riktigt, alltså att utnyttja resurser på ett smartare sätt, är det sämre ställt. Vårdanställda vittnar om hur fel personer ständigt tvingas vara på fel plats och göra fel saker. 

För något annat kan man inte kalla det när läkare tvingas lägga mer än hälften av sin tid på administration och liknande, och när sjuksköterskor och undersköterskor måste ägna sig åt städning och att fylla på lager. All tid som läggs på den sortens kringarbete är tid som inte går till att ta hand om patienter.

I Örebro fungerar det annorlunda. Där har man inrättat ”vårdnära servicevärdar”. Titeln kanske i sig låter som ett utslag för den sorts fluff som uppstår efter en lite för lång konferens i ett lite för syrefattigt rum, och som snarare är ett uttryck för ineffektivisering. Men vad det betyder är att man anställt personal till att göra allt praktiskt som inte är vårdrelaterat. 

När de anställda slipper extraarbete med annat än det de ska göra så minskar förstås stressen.

”Jag har fått mycket mer tid med mina patienter och ett bättre samarbete med undersköterskorna, som slipper plocka i förråd och städa sängar, utan de kan faktiskt utföra omvårdnad tillsammans med mig”, berättar sjuksköterskan Louise Axelsson för SVT.

Den nya ordningen har bidragit till att man slipper ta in hyrpersonal, eftersom den ordinarie hinner med det som ska göras. Och inte bara det: När de anställda slipper extraarbete med annat så minskar förstås stressen. 

Vilket i sin tur är knäckfrågan när det gäller att få sjuksköterskor och undersköterskor att trivas och vilja stanna på sina jobb, det visade en studie så sent som häromdagen

Så ser en verklig besparing ut. För det är ju vad effektivisering i grunden handlar om: inte mindre pengar, utan bättre använda pengar.