Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 00:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/mattias-svensson-de-som-ogillar-alla-manniskor-moter-de-som-ogillar-folk-som-ar-frammande/

LEDARE

Mattias Svensson: Människor är inte problemet utan lösningen

Det är lätt att tycka att andra människor är för många. På 1970-talet funderade intellektuella i väst på att sterilisera indier i smyg.
Det är lätt att tycka att andra människor är för många. På 1970-talet funderade intellektuella i väst på att sterilisera indier i smyg. Foto: Altaf Qadri

Människor är inte problemet utan lösningen. Det kan låta som närmast en truism, men när detta perspektiv glöms bort blir föreslagna lösningar lätt monstruösa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.