Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 04:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/mattias-svensson-goda-skal-att-backa-fran-integritetskrankande-appar/

LEDARE

Mattias Svensson: Goda skäl att backa från integritetskränkande appar

Appar för att spåra kontakter kan vara till hjälp mot spridningen av det nya coronaviruset, men hittills är deras effekt oklar.
Appar för att spåra kontakter kan vara till hjälp mot spridningen av det nya coronaviruset, men hittills är deras effekt oklar. Foto: Domenico Stinellis

Appar som spårar människors rörlighet kan i bästa fall minska smittspridning, men beroende på hur de används kan boten lätt bli värre än soten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.