Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 06:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/max-sjoberg-kriminalitet-bekampas-bast-med-bade-harda-och-mjuka-tag/

LEDARE

Max Sjöberg: Kriminalitet bekämpas bäst med både hårda och mjuka tag

Uppsökande och förebyggande arbete mot kriminalitet beskrivs ofta nedsättande som ”saft och bulle-politik” men är, om det görs rätt, en viktig del i att hindra att fler personer dras in i brottslighet.
Foto: Christine Olsson

Det är bra att det sker en politisk kraftsamling för att komma åt den grova organiserade brottsligheten. Men om det inte samtidigt sätts in kraftfulla åtgärder för att motverka gängens nyrekryteringar riskerar det att bli ”Måndag hela veckan” av den rättspolitiska debatten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.