Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 08:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/replik-ingen-tjanar-pa-att-britt-marie-fikar-forutom-hon-sjalv/

Replik Ledare

Replik: ”Ingen tjänar på att Britt-Marie fikar – förutom hon själv”

Britt-Marie bör börja fundera på sin sista kaka.
Britt-Marie bör börja fundera på sin sista kaka. Foto: Martina Holmberg / TT

REPLIK. Oroa er inte. Den typ av person som ni säger er försvara skadas inte av att turordningsreglerna slopas, skriver Réka Tolnai, distriktsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Storstockholm.

När Lisa Magnusson i en ledare ansluter till kampen att förklara Britt-Maries betydelse för sin arbetsplats, missar hon hela syftet med varför turordningsreglerna måste slopas, vem Britt-Marie faktiskt är – och varför jag skrev om henne från första början.

Britt-Marie har fått symbolisera en form av oro som väcks hos många när man nämner slopade turordningsregler. Men, var inte orolig Lisa Magnusson, om personen som du syftar på faktiskt är den erfarna äldre kollegan som tar sig an nya kollegor och lär dem allt om hur saker och ting funkar i praktiken, behöver hon inte ha turordningsreglerna att falla tillbaka på. Personen som du beskriver kommer att få vara kvar baserat på sin kompetens. Men den du nämner är inte den Britt-Marie jag syftade på i min tweet. 

Centerpartiets Ungdomsförbund har sedan länge försökt belysa att turordningsreglerna stjälper mer än vad de hjälper. Entreprenörer och företagare vittnar om att dagens lagstiftning försvårar uppsägning av felrekryterade och lågproduktiva arbetstagare. Regelverket fungerar därmed som en stoppkloss, vilket fråntar många, främst unga och utrikesfödda, en potentiell arbetsplats.

Lång arbetslivserfarenhet är något många arbetsgivare eftertraktar. Men om en person, låt oss kalla henne Britt-Marie, lunkar runt på arbetsplatsen, fikar en gång i kvarten och småpratar med andra Britt-Maries, hellre än att använda sin erfarenhet till att vara ett föredöme för nya kollegor, kan den personen redan nu börja fundera på sin sista kaka och lämna plats till dem som faktiskt vill ha jobbet. Det är inte en arbetsgivares skyldighet att betala lön till personer som inte vill leverera det som krävs.