Centerpartiet: Karriär på andras bekostnad - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ledare

Centerpartiet: Karriär på andras bekostnad

Signerat – Hanne Kjöller.

Den som i torsdags besökte Strand Hotell inför Centerpartiets sista partiledarutfrågning möttes av ett kaffebord och två trycksaker. Den ena var en sällsynt blek historia, gjord av två A4 som häftats i mitten. Avsändaren var Centerpartiet och i den presenterades kortfattat de tre partiledarkandidaterna.

Den andra är gjord i glansigt papper och spänner över 16 sidor. Avsändaren är Anna-Karin Hatt som skriver om sin tre veckor långa resa i en husbil. Hur hon rest runt bland partivänner för att ”diskutera hur en varm, grön socialliberalism kan göra Centerpartiet till ett brett allmänborgerligt och tongivande parti igen”.

Men vänta nu; är det verkligen en uppgift för en it-minister?

För det är med statsrådslön som partiledarkandidaten gjort sin ”Hattresa” – som hon själv kallar den. Statsråd är man nämligen jämt. Även när man, som Hatt, själv deklarerar ett helt annat syfte med resan.

Sveriges rikaste parti har gett var och en av kandidaterna 25.000 kronor för att bedriva sin personvalskampanj. Det kan knappast ha räckt ens till husbilshyran. Och resten då? Vem har bekostat broschyren? Det har skattebetalarna.

För från departementet har Anna-Karin Hatt på sin resa plockat med sig pressekreteraren Jonas Johansson. Johansson är precis som alla som arbetar för regeringen offentligt avlönad för att styra landet. Inte för att fotografera, redigera och sätta ihop en broschyr från Anna-Karin Hatts privata karriärtripp, vilket Johansson berättar för mig att han gjort. Vem som betalat tryckningen vet inte pressekreteraren.

Hur som helst är det orimligt att skattebetalarna, med pengar eller ”gratis” personal, ska täcka kostnader för Centerpartiets interna valkampanj

Detta är en ledartext skriven av medarbetare på Dagens Nyheters ledarredaktion. DN:s politiska hållning är oberoende liberal.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.