Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ledare

Porta sexbrottslingarna från våra badhus

Precis som de sorgliga nyårshändelserna i Köln är Eriksdalsbadets beslut om separata pooler en potentiell projektionsyta för fördomar och generaliseringar. På torsdagen berättade DN att en bubbelpool nu ska reserveras för män, en annan för kvinnor. En tredje ska vara fortsatt mixad.

Trots att vi inte vet vem som är för­övare lär SD-sfären se beslutet som en kapitulation för islamismen alternativt bevis för att bara etniska svenskar kan umgås över könen i simbassänger. ­Genusspecialisterna lär i stället lyfta fram mäns strukturella förtryck.

Själv kan jag bara dra slutsatsen att det är ett sorgligt misslyckande när länder tar ytterligare kliv mot segregation. Strävan borde vara mixade pooler och ett mixat samhälle. Och att det är sorgligt att man inte kan lösa problemet genom att först gripa förövarna, därefter porta dem från landets badhus och straffa dem med höga böter eller fängelse.

Detta är en ledartext skriven av medarbetare på Dagens Nyheters ledarredaktion. DN:s politiska hållning är oberoende liberal.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.