Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 14:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ledare/signerat/kommunism-orden-som-inte-befriar/

LEDARE

Ledare: Kommunism. Orden som inte befriar

Det var under Athena Farrokhzads omtalade ”Sommar” i P1 som polletten till sist trillade ned. Under hennes långa uppräkning av allt som var rasism, alternativt fascism – begreppen används omväxlande – insåg jag att jag missförstått den antirasistiska kampen. Fram till dess hade jag trott att antirasisterna var emot rasism – och att min oenighet med dem handlade om metoderna, särskilt då fäblessen för våld. Av Athena Farrokhzads monolog insåg jag att termen laddats med så väldigt mycket mer. Antikapitalism till exempel.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.