Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/arkan-asaad-ar-var-tids-profet/

Livsstil

Arkan Asaad är vår tids profet

Bild 1 av 6 Över en halv miljon ungdomar och vuxna har hört Arkan Asaad berätta om hur han som nittonåring blev bortgift mot sin vilja – och hur han har kunnat försonas med sin familj.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 6 Författaren och föreläsaren Arkan Asaad brinner för allas rätt att välja själva. De senaste åren har han rest kors och tvärs över landet.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 6 Arkan Asaad talar inför niondeklassare i Vänersborg.
Foto: Fredrik Funck
Bild 4 av 6 ”Man ska inte fokusera på det som har hänt en, det är det man gör åt det som räknas. När han sa det började jag lipa”, säger Jennie Bergström, 15 år, som tillsammans med Naima Curkic smet fram och kramade Arkan Asaad efter hans framträdande för niondeklassare i Vänersborg.
Foto: Fredrik Funck
Bild 5 av 6 Läsa. Tala. Skriva. Edutainment och empowerment. Arkan Asaad har nyss antagits till ett investerings­program för sociala entreprenörer vid stiftelsen Reach for change. Han berättar för sin första mentor i Botkyrka kommun, Anders Lindgren, om hur han vill bygga sin mission.
Foto: Fredrik Funck
Bild 6 av 6 Arkan Asaad hälsar på hemma hos pappa Asaad Madhad i Eskilstuna. Halvbrodern Dylan, 12 år, får också höra nyheterna om Arkans bok ”Blod rödare än rött”. I bakgrunden ett ungdoms­porträtt av fadern från 1970-talets Irak.
Foto: Fredrik Funck

Arkan Asaad blev bortgift mot sin vilja i irakiska Kurdistan. Nu har han försonats med sin far och vigt sitt liv åt en mission: den om rätten att välja själv. Lördagsmagasinet följde författaren under en vecka, en resa från 450 elever i Vänersborg till söndagsfika med pappa i Eskilstuna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in