Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-21 02:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/det-jag-gatt-igenom-har-gjort-mig-oradd/

LIVSSTIL

”Det jag gått igenom har gjort mig orädd”

Bild 1 av 6 Stina Dabrowski ler, igenkännande snett, varmt – men också med en underton av både allvar och ett slags retstickighet.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 6 Jobbet som professor på Stockholms dramatiska högskola passar Stina Dabrowski perfekt. Hon ser sig själv mer som en ”klassföreståndare” och är fa­scinerad över den kreativitet hon möter. Här med de blivande tv-producenterna Oriel Danielson. Erik Artur, Pernilla Olsson och Keyvan Hagighi.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 3 av 6 Nu lever Stina Dabrowski ett slags bonusliv, ett liv där hon själv styr över sin tid och sina villkor. Helst av allt är hon i skogen med Curry, den portugisiska vattenhundstik som kommit att bli hennes nästan ständiga följeslagare. Curry får henne att minnas vad som är viktigt i livet.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 4 av 6 Ombytta roller. I oktober blev Stina Dabrowski intervjuad av Fredrik Skavlan i SVT:s "Skavlan". Båda har stjärnstatus som intervjuare och mötet inleddes skämtsamt med en kort diskussion om vem av dem som satt i rätt stol.
Foto: Eva Tedesjö
Bild 5 av 6 Stina Dabrowski provar palestinasjal tillsammans med PLO-ledaren Yassir Arafat 1994.
Foto: Jens Assur / Scanpix
Bild 6 av 6 Stina Dabrowski har också druckit gin och tonic med Storbritanniens dåvarande premiärminister Margaret Thatcher.
Foto: Alberto Hersckovits

Under hela sin stjärnspäckade tv-karriär har hon hyllats för sin konst att få kändisar att tala. Men hon har aldrig blottat sig själv. Bokaktuella Stina Dabrowski berättar nu för DN Söndag om de tunga åren med missbruk, övergrepp och självförakt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in