Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Livsstil

Glättigt sex lockar svenskarna till otrohetssajter

Spänning, passion, och en yta som inte andas sunkig porr – otrohetssajternas nya, glättiga förpackning får allt fler svenskar att jaga tillfälliga sexkontakter på nätet. DN träffade Anders, Marianne, Annika och Sören, fyra svenskar som letat kickar på nätet och fått ta konsekvenserna.

Hotel Formule 1.

Det var här de skulle ses.

Den 35-årige, gifta småbarnspappan och den 28-åriga, lika gifta mamman.

Han var inte det minsta orolig för att det inte skulle kännas rätt, han var redan förälskad, i alla fall i känslan av att vara sedd.

Mer än sex hade han inte tänkt sig. Från början kanske han inte ens hade förväntat sig det, han sökte bara spänning, bekräftelse.

Men det som började som ett egentligen ganska oskyldigt skapande av en profil på den så kallade otrohetssajten Victoria Milan kom att förändra hans liv.

– Vi kysste varandra det första vi gjorde. Det var som att vi hade träffats förut, som att det var den mest naturliga saken i världen. Och då hade vi bara chattat, messat och snackat i telefon i tre veckor.

Anders sippar på en cappuccino. Det har snart gått ett och ett halvt år sedan han valde att ta klivet in i den digitala sexdejtingvärlden. Egentligen var det ingenting nytt som hände när norskägda Victoria Milan under indignerat rabalder lanserade sin "otrohetssajt" för ett par år sedan.

De gav innehållet en ny förpackning. Snyggare, lite mer lifestyle, ingen känsla av sunkig porr, bara bilder på vackra människor i gracila poser.

I en lägenhet i en stad i Skåne sitter Marianne. Sannolikt var det "tack vare" en sexdejtingsajt som hon till slut orkade bryta upp från ett känslokallt, 30-årigt äktenskap med en man som sett till att hon var beroende av honom, ekonomiskt, socialt.

Marianne fastnade för en gift man.

Och precis som det var för Anders, blev det för Marianne. När hon så småningom, efter flera veckor av mejlande, träffade den något yngre mannen så tyckte hon redan om honom.

Tredje gången de sågs låg de med varandra. Hon säger att hon kände sig som en oskuld.

– Jag fick tillbaka självförtroendet, jag har blivit en mycket starkare kvinna, säger Marianne.

Han gjorde att hon vågade skilja sig.

Hon blev kär i honom – och de ses fortfarande tre-fyra gånger i månaden.

För Anders slutade den resa som han inledde på Victoria Milan med en depression, med ett svart hål som han fortfarande delvis är på väg att kravla sig upp ur.

Kanske är det bästa sättet att beskriva det att han gav sig in i en lek han inte tålde...

Fotnot: Anders, Marianne, Annika och Sören heter i verkligheten något annat.

Läs hela artikeln på Dagensnyheter.se.

På måndag kl. 12.00 kan du ställa

På måndag kl. 12.00 kan du ställa dina frågor till parterapeuten, psykoanalytikern och författaren Tomas Böhm om otrohet.

Skriv och berätta

Har du egna erfarenheter av ”casual dejting”? Hör av dig till: insidan@dn.se