Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-08 00:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/halsa/malin-stenberg-fick-en-annan-kvinnas-livmoder-vi-var-tvungna-att-ta-chansen/

HÄLSA

Malin Stenberg fick en annan kvinnas livmoder: Vi var tvungna att ta chansen

Malin Stenberg föddes utan livmoder och trodde att hon aldrig skulle kunna få egna barn. Men för fyra år sedan fick hon och maken Claes Nilsson sonen Vincent, världens första barn som kommit till genom livmodertransplantation.
Malin Stenberg föddes utan livmoder och trodde att hon aldrig skulle kunna få egna barn. Men för fyra år sedan fick hon och maken Claes Nilsson sonen Vincent, världens första barn som kommit till genom livmodertransplantation. Foto: Adam Daver

De flesta kvinnor i Sverige får bestämma själv om de vill skaffa barn eller inte. Malin Stenberg fick inte välja, hon föddes utan livmoder. Men så fick hon höra talas om ett forskningsprojekt där man skulle transplantera livmödrar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in