Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Hälsa

Yasuragi - Avkoppling i minsta detalj

Foto: Anna Skoog

Yasuragi Hasseludden

5

Var: Hamndals­vägen 6, Saltsjö-Boo.

Dyraste behandling: Fullständig harmoni – Zeitaku, 90 minuters ompyssling från topp till tå med ansiktsbehandling, helkroppspeeling och helkroppsmassage, 1 490–1 590 kr.

Billigaste behandling: Ljusterapi med färg och ljud, 290 kr.

Vi provade: Huvudharmoni – Atama, 25 min massage av skalp, nacke, axlar och dekolletage, 590 kr.

Ätbart: I dagsentrén till badet på 890 kr ingår, förutom baddräkt och badrock, japansk lunch. Sushin var lite över lunchmedel, nätt, fast och fräsch.

Omdöme: Rent med fri tillgång till handdukar, bra service, genomtänkt koncept som går igen i allt. Stort utbud av aktiviteter som sushiskola, yoga och meditation.

Vinden skakar talltopparna jag tittar upp i. Omsluten av utomhusbassängens 38-gradiga vatten sträcker jag armarna genom ångan, rakt ut i vinterkylan. Halvkakssundet mellan Lidingö och Nacka sänder kalla kårar mot kinderna samtidigt som små upphettade moln driver förbi framför ögonen. Jag lutar mig bakåt, lägger huvudet mot en sten och blundar.

Efter utomhusbassängen testar jag inomhuspoolen med rundade hörn, energi­flöden och golv av oregelbundna stenplattor. Jag tvagar mig sittande på en träpall med en frottétvättlapp, doppad i en träbytta, sjunker ned naken i damernas tempererade damm och tänker att därute är det januaritorsdag; jäkt och jobb och jämngrått.

Mellan blötläggningarna dricker jag ­spirulinate och tuggar grapefruktklyftor. Jag låter mig ledas in i ett behandlingsrum, får kroppen invirad i varma handdukar och huvudet masserat med eteriska oljor ur en femhundrakronorsburk. Spadagen avslutas i en långsam bastu­ritual med iskalla avrivningar. Dags att vingla och hämta på fritids.