Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 06:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/han-har-ett-chip-under-huden/

LIVSSTIL

Han har ett chip under huden

Bild 1 av 4 Det har gått ett år sedan Kristoffer Sjöbegr opererade in ett chip i handen som ersatte hans passerkort.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 4 Det har förenklat hans vardag betydligt. ”Förut var jag helt körd om jag hade glömt mina passerkort”, säger Kristoffer.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 4 Så här gick det till när chippet sattes in.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 4 av 4 För 13 år sedan såg vi Will Smiths rollfigur filmen ”Enemy of the state” med ett chip inopererat i nacken. Aldirg trodde vi att det skulle vara något halvt normalt bara ett decennium senare.
Foto: Alamy

Kristoffer Sjöberg, 28, hade fyra olika digitala passerkort att hålla reda på. I dag har han inget. I stället har han ett microchip under huden som öppnar alla viktiga dörrar – på jobbet, hemma, i garaget och tvättstugan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.