Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/internet-glommer-aldrig-eller/

LIVSSTIL

Internet glömmer aldrig – eller?

Ruben Luthman lyckades radera en bit av sig själv från nätet. Google plockade bort länken till en elva år gammal artikel med en bild på Ruben, tagen på den här platsen – Åkeshovs tunnelbanestation i Stockholm.
Ruben Luthman lyckades radera en bit av sig själv från nätet. Google plockade bort länken till en elva år gammal artikel med en bild på Ruben, tagen på den här platsen – Åkeshovs tunnelbanestation i Stockholm. Illustration: Fredrik Funck

Ingen var beredd på det. Men när en spansk handstilsexpert vann över Google i Europas högsta domstol så satte han internet i gungning. Lördagsmagasinets Måns Mosesson åkte till Bryssel för att följa en ödesfråga i vår tid. En som sätter världens största sökmotors trovärdighet på spel – och ger svenskarna möjlighet att gömma vad som skrivs om dem på nätet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in