Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-21 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/karin-bjorkegren-jones-om-jag-har-en-timme-over/

Livsstil

Karin Björkegren Jones: Om jag har en timme över

Foto: Hilda Arneback

Karin Björkegren Jones är författare, poddare, bloggare och yogalärare och aktuell med boken ”Paus” (Semic Förlag).

Elin Peters
Rätta artikel

Strömmad serie: Just nu ”Sex Education” på Netflix.

Instagramkonto: När jag behöver muntras upp går jag in på instakontot JessRonaGrooming som drivs av en hundfrisör ”over there”.

Radioprogram: ”Kropp och själ” i P1. Drömmer om att en dag få leda ett sånt radioprogram.

Läsupplevelse: ”Blod, mod och envishet - på spaning efter sjukdomarnas väsen” av Erik Enby. En fruktansvärd men tyvärr sann historia om hur nya idéer, ny forskning tas emot i Sverige. 

Resa med kollektivtrafiken: Bussluffa med ditt SL-kort. Ta bussen till Simpnäs och hoppa på båten till Arholma. Eller kliv av vid Skeppsmyra och ta in på Lyckhems pensionat.

App: Hypnos & hälsa av Inger Lundmark

Utställning: Spritmuseum på Djurgården har alltid spännande utställningar som man kan avsluta med ett besök i deras restaurang.

Snabbmat: Doktor mat på Tegnergatan 5. Bäst. Inhandlar nog en måltid i veckan minst där. 

Föreställning: Ser fram emot Lisa Nilsson på Rival.

Träning: Yoga, alltid yoga. Hemma eller på någon av Stockholms alla fantastiska yogastudios.

Naturupplevelse i närheten: Långpromenad i Haga med kompis eller make upphöjs med en fika- eller lunchpaus i Gamla Orangeriet.

Utmaning: Dela med dig av din kunskap. Hjälp en studerande som har svårigheter med sina läxor, behöver hjälp med att skriva ett cv eller bara en svensktalande människa att prata med och öva sin svenska på.

Karaktärsdanande övning: Le mot främlingar, sprid komplimanger, håll upp dörrar för människor – både att just hålla upp dörren för den som kommer efter dig, men också att hjälpa fram människor som inte har kontaktnät eller samma privilegier som du, tala om för människor att du älskar dem, tycker om dem. Det blir som ringar på vattnet och gör Stockholm varmt.

Relationsboost: Parterapi. När det stormar i relationen eller när den gått i stå finns hjälp att få. Familjerådgivningen i Stockholm stad kan hjälpa dig.

Dagdröm: Att kollektivtrafiken blev gratis

Doftupplevelse: En helgkurs, eller varför inte hela utbildningen, i aromaterapi på Botany for all. Här kan du botanisera i eteriska oljor, lära dig mer om deras läkande effekter. 

I stället för fika: Kallpressad juice från Kallpressen.