Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/klockorna-gar-tillbaka-i-tiden/

Livsstil

Klockorna går tillbaka i tiden

Bild 1 av 3 Longines firar 180 år med några jubileumsmodeller. Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph baseras på en klocka från 1913 – en pionjärtid för armbandsuret, som byggde på det gamla mormorsuret. Pris cirka 30 000 kr, i roséguld cirka 77 000 kr.
Bild 2 av 3 Tudor Heritage Black Bay är ett häftigt dykarur inspirerad av en modell från 1954. Klockan har märkets gamla logotyp. Pris cirka 28 000 kr.
Bild 3 av 3 I oktober 1961 bar Wally Schirra sin privata Omega Speedmaster under sin rymdfärd. Omega firar 50-årsminnet med numrerade ”First Omega in Space”-utgåvan. Dock (men det är Tony Frank en av ytterst få som har sett) har Omega baserat dykarringen på en annan förlaga än vad som var på originalet. Pris cirka 37 000 kr.

I veckan avslutades årets upplaga av världens största mässa för armbandsur i schweiziska Basel. Tony Frank, chef för klockvärderingen på Kaplans auktioner, gav DN sina intryck och valde mässfavoriter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in