Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 06:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/konsumtionsval-for-den-handige/

LIVSSTIL

Konsumtionsval för den händige

Holländsk valfångst Färdigfylld: 212 kr Sy själv: 60 kr Mariska Vos-Bolman från Amsterdam säljer sina ”Fluffies”-gosedjur på Etsy, DIY-shopping­sajten framför andra. Och den som vill göra sin egen valfisk köper mönstret av henne. Hon har gjort nära 7 000 försäljningar på Etsy.

DIY. Vissa gör det av miljöskäl, andra för att spara pengar eller ha råd – och en del är på modernt sätt ute efter det unika och okopierbara. Bakom det punkiga begreppet DIY, gör-det-själv, löper en kulturströmning med nästan religiösa övertoner. Inte konstigt att konflikter uppstår när DIY blir alltmer kommersiellt gångbart.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.