Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/ma-battre-genom-att-sta-upp-for-dig-sjalv-och-vaga-satta-granser/

LIVSSTIL

Må bättre genom att stå upp för dig själv och våga sätta gränser

Brist på självhävdelse kan bland annat bero på att man är blyg. En blyg person kan känna sig obekväm i en fikasituation på jobbet. Hellre då sitta ensam och slippa prata
Brist på självhävdelse kan bland annat bero på att man är blyg. En blyg person kan känna sig obekväm i en fikasituation på jobbet. Hellre då sitta ensam och slippa prata Foto: Tobias Lundgren / TT

Har du problem med att stå upp för dig själv och ta plats? Att ständigt låta andras behov gå före kan få konsekvenser både i privatlivet och på jobbet. Den som vågar bryta det negativa mönstret har mycket att vinna. Psykologerna visar hur.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.