Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/shanti-roney-har-stadgat-sig/

Livsstil

Shanti Roney har stadgat sig

Bild 1 av 5 Shanti Roney har passerat fyrtioårsstrecket och det märks framför allt på jobbet. ” Jag ser ju mig själv som en av dem som just börjat, men de yngre skådespelarna ser mig nu som en av de äldre. Det är jättekonstigt”, säger han.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 5 Shanti Roney är tillbaka till Stockholm efter tio år i Köpenhamn. ”Jag trivs bra här, men kan tycka det är tråkigt när kvarteren fylls av för många barnfamiljer, när det blir för städat.”
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 5 Shanti Roney har inte bara köpt sitt livs första bostadsrätt, han har också fixat ett förstahandskontrakt på en arbetsstudio vid Mariatorget som han delar med sin fru och med skådespelaren Peter Andersson.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 5 Pappa Steve Roney bredvid Shanti, 2 år, under en resa i Indien.
Foto: Privat
Bild 5 av 5 Året är 1972. Shanti sitter i mamma Anitas knä. Familjen har just flyttat till träkåken i Farstorp. Systern Nunu sitter under pappa Steves skägg.
Foto: PRivat
Han växte upp i ett hippiekollektiv bland buddistiska konstnärer och en insmugglad apa. Efter tio år i Köpenhamn är den Strindberg-aktuella skådespelaren Shanti Roney tillbaka i Stockholm. Med en nyinköpt fyra, fast jobb och familj. Mitt i den gnagande 40-årskrisen har Shanti plötsligt blivit vuxen.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in