Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 13:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/tro-fafanga/

Livsstil

Tro & fåfänga

Bild 1 av 9 Yosra Muhammad matchar både jacka och läppstift med sin ”spanska” hijab. ”Gud skapade skönhet. Att smycka sig och bära vackra kläder är en hyllning till skönheten, eller hur?” säger hon.
Bild 2 av 9 Inas Abu Hashish:”Den viktigaste anledningen är ju att visa att man är en god muslim.”
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 9 Manal Esmat:”Det har blivit mer avdramatiserat att bära hijab.”
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 9 Moushira Farghali:”Jag ber, jag fastar och jag ger allmosor, men jag behöver inte klä mig på något speciellt sätt för att manifestera min tro. Och jag är övertygad om att Gud accepterar mig som jag är.”
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 9 Hanaa Marie:”Mitt beslut att bära hijab är frivilligt, ingen har tvingat mig på den.”Tioårsjubilerande Hijab Magazine, som säljs över hela arabvärlden, har nyligen fått en engelskspråkig utgåva.
Foto: Roger Turesson
Bild 6 av 9 Marwa Muhammad Hisham: ”Man kan både gilla mode och vara praktiserande muslim.”
Foto: Roger Turesson
Bild 7 av 9 Safaa Mustafa:”Hijaben manifesterar min tro, men är praktisk också. Om man inte hinner tvätta håret innan man ska ut är det ganska skönt att ha en hijab att ta till.”
Foto: Roger Turesson
Bild 8 av 9 Hemma hos Manal Esmat går diskussionsvågorna höga när Moushira Farghali och Inas Abu Hashish är på besök.
Foto: Roger Turesson
Bild 9 av 9 Tioårsjubilerande Hijab Magazine, som säljs över hela arabvärlden, har nyligen fått en engelskspråkig utgåva.

Från religiös symbol till frihetstecken och uppskattad accessoar. Lördagsmagasinet har mött kvinnor i mångmiljonstaden Kairo för att tala om meningen med att bära huvuddok.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in