Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 15:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/livsstil/vart-har-de-som-vagar-sticka-ut-tagit-vagen/

Livsstil

”Vart har de som vågar sticka ut tagit vägen?”

Bild 1 av 5 Lottie Knutson vid det hon kallar världens strand på familjens lantställe. Här finns sandkorn från hela jorden.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 2 av 5 ”Bara en bild till”, ber fotografen Beatrice Lundborg. ”Ja, det är du som har bråttom. Jag är fri som en fågel, jag ska ut och plocka svamp. Ni förstår, jag har bara jobbat och jobbat och jobbat i 25 år”, svarar Lottie Knutson.
Bild 3 av 5 Flera av sakerna i sommarstugan har Lottie Knutson ärvt av farmor Ingrid, som hon stod nära och beskriver som ”en ganska färgstark person, känslomässig och mysig”.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 5 Khao Lak, Bora Bora, Dubai … I en anteckningsbok har Lottie Knutson samlat namnen från de platser som hon har sandkorn ifrån.
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 5 av 5 Lottie Knutson på sommarstället i Stockholms skärgård. I dagarna kommer hennes bok ”Nödrop” om tiden efter tsunamin och krishantering.
Foto: Beatrice Lundborg

Efter tsunamin i Sydöstasien var hon den trygga rösten vi kunde lita på och hon blev snabbt svenska folkets hjältinna. Men glorian skavde, berättar Lottie Knutson tio år senare. Lördagsmagasinet träffar en eftertänksam krisveteran som har sand från Khao Lak vid sin sjöstuga.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in