Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/bambaya-tabikh-sudanesisk-okragryta/

RECEPT

Bambaya tabikh – Sudanesisk okragryta

Traditionellt är det här en gryta som lagas med kött, men här har jag valt att göra en helt vegetarisk variant med okra – mustig och otroligt god! Okra är en ört som är vanlig i bland annat Afrika, Mellanöstern och amerikanska södern. Den används ofta som konsistensgivare i såser och grytor.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.