Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/blandkal-i-grund-och-botten-ar-det-har-ett-slags-surkal-fast-pa-flera-olika-gronsaker/

RECEPT

Blandkål

Blandkål.
Foto: Beatrice Lundborg

I grund och botten är det här ett slags surkål, fast på flera olika grönsaker. På det viset blir smaken mer sammansatt och behaglig. Jag har, som så ofta, skrivit ett recept där man kan variera fritt. Men minst hälften av grönsakerna bör vara bladkål av något slag, som spetskål, sommarkål, rödkål och vitkål, då får fermenteringen fin spänst.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.