Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/blomkal-med-sardell-och-apelsinsmor/

RECEPT

Blomkål med sardell- och apelsinsmör

Foto: Beatrice Lundborg/DN

Tillaga blomkålen i en sous vide-cirkulator. Servera som tillbehör till kött eller som en förrätt.

Läs mer: DN guidar till de nya köksprylarna

1. Blanda alla ingredienser till smöret i en bunke. Vispa smöret mjukt och fluffigt.

2. Låt stå minst 1 timme före servering.

3. Skär bort fula fläckar och slokiga blad från blomkålshuvudena. Skär bort några millimeter från roten. Ta hälften av smöret och smeta in båda huvudena med det. Ställ in resten av smöret i kylen.

4. Förslut ena sidan av en vakuumpåse och lägg i blomkålshuvudet. Vakuumförpacka och förslut. Gör likadant med det andra huvudet.

5. Laga i sous vide på 85 grader i 45 minuter. Lägg upp båda huvudena på fat. Sätt fram resten av smöret som tillbehör.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt