Jag har aldrig varit på Balkan utan att äta ćevapčići. Kärt barn har många namn – vissa kallar dem cevapi, på makedonska säger vi kebapi. Även tillagningen av denna lilla kebab varierar beroende på var på Balkan du befinner dig. Vissa smaksätter den med kokt vitlöksvatten medan andra tillsätter bikarbonat blandat med mineralvatten. Jag ger er min egen variant av ćevapčići.
DIGITAL PRENUMERATION
Läs gratis fram till midsommarafton.
Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.
Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.