Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 15:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/ceviche-med-tostadas/

Recept

Ceviche med tostadas

Ceviche med tostadas.
Ceviche med tostadas. Foto: Beatrice Lundborg

I den här rätten får man chilihetta, mycket syra från lime, fin konsistens från den lite salta fisken och knaprighet från nyfriterade tostadas. Vill man göra rätten lite matigare och behändigare att äta kan man servera cevichen med ris eller nudlar och bryta de friterade bröden i bitar som tilltugg. Den som har luktsinne kan förstås tillsätta färsk koriander, lök eller vitlök..

Läs mer: Så lagar du god mat om du tappat luktsinnet

1. Ceviche: Skär fisken i drygt centimeterstora bitar.

2. Blanda fisken med nypressad limesaft och låt marinera i kylen i cirka 30 minuter.

3. Häll av vätskan från fisken och smaksätt den med salt, finhackad chili efter behag och nypressad apelsinsaft.

4. Tärna tomaten ganska fint och blanda med fisken.

5. Tostadas: Välj en liten kastrull som passar bra till tortillabröden för att inte behöva använda onödigt mycket olja. Häll ett centimetertjockt lager olja i kastrullens botten och värm upp till 170–180 grader. Fritera ett bröd i taget på vardera sida tills det fått lite färg. Låt rinna av på hushållspapper och strö över lite salt.

6. Fördela cevichen på de friterade bröden utan att ta med vätskan. Ringla över majonnäs. Servera direkt.

Ämnen i artikeln

Recept

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt